Türk Mutfağı

Avokadolu Tavuklu Kumpir Tarifi

Avokadolu Tavuklu Kumpir, klasik Türk sokak yemeği kumpirin modern ve lezzetli bir yorumudur. Kumpir, özellikle İstanbul’da popüler olan, fırında pişirilmiş büyük bir patatesin içine çeşitli malzemelerin eklenmesiyle hazırlanan doyurucu bir yemektir. Kökeni, İngilizce kum kelimesinden türetilmiş olup, patatesin kum gibi yumuşak kıvamına işaret eder. Tarihi kesin olmasa da, 1980’li yıllarda İstanbul’un sokaklarında ortaya çıktığı ve […]

Dünya Mutfağı

Meksika Usulü Karidesli Kumpir Tarifi

Meksika Usulü Karidesli Kumpir, klasik Türk lezzeti kumpiri, Meksika mutfağının canlı renkleri ve lezzetleriyle buluşturan, enfes bir füzyon yemeğidir. Kumpirin kökeni, özellikle İstanbul’un sokaklarında satılan, fırında pişmiş büyük patateslerin çeşitli malzemelerle doldurulması geleneğine dayanır. Yıllar içinde farklı varyasyonlar kazanmış olsa da, temelde basit ve doyurucu bir sokak yemeğidir. Bu tarifimizde ise, geleneksel kumpirin içini, Meksika […]

Dünya Mutfağı

Tavuklu Akdeniz Kumpir Tarifi

Akdeniz’in güneşli sahillerinden esinlenerek, lezzet dolu bir buluşma: Tavuklu Akdeniz Kumpir! Patatesin enfes lezzetiyle Akdeniz mutfağının taze ve aromatik tatlarının muhteşem bir birleşimi. Bu tarif, klasik kumpir anlayışını yepyeni bir boyuta taşıyor; patatesin içini dolduran zengin malzemeler, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Kumpirin kökeni, Anadolu topraklarına kadar uzanıyor. Patatesin 16. yüzyılda Amerika’dan Avrupa’ya getirilmesiyle birlikte, […]