Türk Mutfağı

Zeytinyağlı Avokadolu Kısır Tarifi

Zeytinyağlı Avokadolu Kısır, geleneksel Türk mutfağının modern bir yorumudur. Kısır, temelde bulgur pilavı üzerine kurulu, çeşitli sebze ve baharatlarla zenginleştirilmiş, soğuk servis edilen bir yemektir. Asırlardır Ortadoğu ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan kısır, her bölgede farklı malzemeler ve tatlarla hazırlanır. Bu tarifimizde ise, klasik kısırın lezzetine avokadonun kremsi dokusu ve sağlıklı yağ asitleri ekleniyor. […]

Türk Mutfağı

Ege Usulü Avokadolu Kısır Tarifi

Ege’nin güneşli sahillerinden sofralarınıza uzanan enfes bir lezzet: Ege Usulü Avokadolu Kısır! Bu eşsiz tarif, geleneksel kısırın modern bir yorumu olup, Ege mutfağının taze ve ferahlatıcı özelliklerini, avokadonun kremamsı dokusuyla birleştiriyor. Kısırın kökeni, Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar uzanırken, bu tarifte Ege bölgesinin zengin ot ve baharat çeşitliliğiyle harmanlanarak yeniden yorumlanmıştır. Türkiye’nin mutfak kültüründe önemli bir […]

Salatalar

Avokadolu Kinoa Salatası Tarifi

Avokadolu Kinoa Salatası, sağlıklı yaşam trendlerinin yükselişe geçtiği son yıllarda popülerliğini artıran, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Kinoa, Güney Amerika’nın And Dağları’nda binlerce yıldır yetiştirilen bir süper gıda olup, İnkalar tarafından ana tanrıların tanesi olarak adlandırılıyordu. Bugün ise dünya genelinde, tamamen bitkisel protein, lif ve çeşitli mineraller açısından zengin içeriği nedeniyle sağlıklı beslenmenin önemli bir […]