Dünya Mutfağı

Hindistan Usulü Çıtır Tavuk Tarifi

Hindistan’ın zengin ve çeşitli mutfak kültürünün en sevilen lezzetlerinden biri olan Çıtır Tavuk, son yıllarda global bir fenomen haline geldi. Ancak, bu yemeğin kökeni ve tarihi, sandığınızdan daha karmaşık ve ilginç. Hindistan’da, tavuk kızartmanın farklı bölgelerde ve farklı şekillerde yüzyıllardır yapıldığı bilinmektedir. Ancak, günümüzde tanıdığımız çıtır tavuk tarzı, Batı etkisiyle şekillenmiştir. Özellikle İngiliz sömürge dönemi […]

Dünya Mutfağı

Yunan Usulü Çıtır Tavuk Tarifi

Güneşin altın sarısı ışıkları altında, masmavi Ege Denizi’nin kıyısında doğan bir lezzet şöleni: Yunan Usulü Çıtır Tavuk! Bu tarif, Yunanistan’ın zengin mutfak mirasının bir parçasını sofranıza taşıyor. Yunan mutfağı, taze otlar, zeytinyağı ve deniz ürünlerinin ön plana çıktığı, Akdeniz diyetiyle özdeşleşen bir mutfak. Ancak, iç bölgelerde tavuk da önemli bir protein kaynağı olmuştur ve bu […]