Genel

Kombucha Tarifi

Kombucha, binlerce yıllık bir tarihi olan ve dünyanın çeşitli kültürlerinde farklı şekillerde tüketilen fermente bir içecektir. Kökeni, Çin’in Qin Han hanedanlığına (MÖ 221 – MS 220) kadar uzanır ve orijinal olarak çay mantarı olarak bilinen bir kültür kullanılarak hazırlanır. Bu kültür, Scoby (Simbiyotik Kültür Bakteri ve Maya) olarak adlandırılan, sirke bakterileri ve mayaların bir simbiyotik […]

Genel

Elma ve Tarçınlı Fermente Kombucha Tarifi

Elma ve Tarçınlı Fermente Kombucha: Sağlığınıza Lezzetli Bir Yolculuk Kombucha, yüzyıllardır Asya’da tüketilen ve son yıllarda Batı dünyasında da popülaritesi hızla artan fermente bir içecektir. Kökeni 220 yılı aşkın bir geçmişe sahip Çin’e dayanmaktadır ve oradan diğer Asya ülkelerine, ardından da dünyanın geri kalanına yayılmıştır. Eski Çin’de uzun yaşam iksiri olarak kabul edilen kombucha, sağlık […]