Türk Mutfağı

Fırında Zeytinyağlı Tavuk Tarifi

Fırında Zeytinyağlı Tavuk, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Basit malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ve doyurucu bir yemek olan fırında zeytinyağlı tavuk, yüzyıllardır Anadolu topraklarında sofraları süslemektedir. Kesin bir köken tarihi belirlemek zor olsa da, zeytinyağının ve tavuğun Anadolu’da uzun yıllardır kullanılan temel gıdalar olması, bu yemeğin kökeninin oldukça eski olduğunu göstermektedir. Zeytinyağının sağlığa faydaları ve tavuğun […]

Dünya Mutfağı

Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Fırında Soslu Tavuk, yüzyıllardır farklı kültürlerde çeşitli şekillerde pişirilen, evrensel bir lezzet olan tavuğun en sevilen tariflerinden biridir. Kesin bir kökeni belirlemek zor olsa da, tavuğun evcilleştirilmesiyle birlikte farklı soslar ve pişirme teknikleriyle birlikte evrim geçirdiği söylenebilir. Eski Mısır’da bile tavuk tüketildiğine dair arkeolojik kanıtlar mevcuttur ve muhtemelen basit baharatlarla pişirilerek tüketiliyordu. Roma İmparatorluğu döneminde […]