Dünya Mutfağı

Endonezya Es Cendol Tatlısı Tarifi

Endonezya’nın tropikal ikliminin tatlı bir yansıması olan Es Cendol, yüzyıllardır süregelen bir lezzet yolculuğunun ürünüdür. Bu ferahlatıcı tatlı, yeşil renkli pirinç unu jölesi (cendol), hindistan cevizi sütü, palm şeker şurubu (gula melaka), buz ve bazen de kıyılmış buz parçaları ve kırmızı fasulye ile hazırlanır. Görsel olarak da oldukça çekici olan Es Cendol, Endonezya’nın zengin mutfak […]

Dünya Mutfağı

Malezya Cendol Tatlısı Tarifi

Malezya’nın tropikal ikliminin ve zengin kültürünün bir araya gelmesiyle oluşan enfes bir tatlı olan Cendol, buz gibi bir cennet sunuyor. Hindistan cevizi sütü, yeşil renkli jelatinimsi erişteler (cendol), palm şeker şurubu ve buz parçalarıyla yapılan bu tatlı, Malezya’nın en sevilen ve ikonik lezzetlerinden biridir. Hem yerli halk hem de turistler tarafından büyük bir beğeniyle tüketilen […]