Dünya Mutfağı

Fırında Karidesli Pizza Tarifi

Fırında Karidesli Pizza, klasik İtalyan pizzasının deniz mahsulleriyle buluştuğu, lezzet dolu bir yorumdur. Pizza, 18. yüzyılda Napoli’de ortaya çıktığı genel kabul gören bir görüş olsa da, tam kökeni hala tartışmalıdır. Fırında pişirilen düz ekmeğin, çeşitli malzemelerle zenginleştirilmesiyle evrimleşen pizza, yüzyıllar boyunca farklı kültürlerin etkisiyle bugünkü haline ulaşmıştır. Karidesin pizza hamuruna eklenmesi ise daha yeni bir […]

Dünya Mutfağı

İtalyan Usulü Pizza Tarifi

İtalyan mutfağının tartışmasız en ünlü lezzetlerinden biri olan pizza, yüzyıllardır süregelen bir tarihi ve kültürel önemi olan bir yemektir. Kökeni tam olarak belirlenemese de, düz ekmek üzerine çeşitli malzemelerin konulması fikrinin antik çağlara kadar uzandığı düşünülüyor. Ancak, bugün tanıdığımız pizzanın atası, 18. yüzyılda Napolitan sokaklarında satılan basit, yağlı ekmeklerdi. Bu basit ekmekler üzerine domates, sarımsak […]