Dünya Mutfağı

Ramen Tarifi

Ramen, Japonya’nın ulusal yemeği olarak kabul edilen, dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan tarafından sevilen ve tüketilen bir çorbadır. Bu lezzetli ve doyurucu yemek, basit malzemelerden oluşan, fakat hazırlanışında incelik ve özen gerektiren bir hazinedir. Kökeni, 19. yüzyılın sonlarına doğru Çin’den gelen göçmen işçiler tarafından Japonya’ya getirilmiş olan buharda pişmiş buğday eriştesi (shina soba) ile […]

Dünya Mutfağı

Ramen Tarifi

Ramen, dünyanın dört bir yanında sevilen ve tüketilen, lezzetli ve doyurucu bir Japon çorbasıdır. Basit görünümünün ardında zengin bir tarih ve kültür yatmaktadır. Bugün bildiğimiz ramen, yüzyıllar boyunca süren bir evrimleşmenin sonucudur ve Japon mutfağının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Ramen’in kökeni, 19. yüzyılın sonlarına doğru Çin’den gelen göçmenlerle Japonya’ya ulaşan shina soba (Çin eriştesi) […]