Dünya Mutfağı

Fırında Taze Tavuk Tarifi

Fırında Taze Tavuk, yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında sevilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan klasik bir yemektir. Kökeni kesin olarak belirlenemeseyde, tavuk etinin farklı kültürlerde pişirme yöntemlerinin tarihi, insanlığın tarımla tanıştığı dönemlere kadar uzanmaktadır. Eski Mısır, Yunan ve Roma mutfaklarında tavuğun farklı şekillerde tüketildiğine dair arkeolojik kanıtlar mevcuttur. Fırında pişirme yöntemi ise, fırınların geliştirilmesiyle […]

Türk Mutfağı

İftara Lezzet Katacak Fırında Tavuk

İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan fırında tavuk, yüzyıllardır farklı kültürlerde ve coğrafyalarda sofraları şenlendiren, pratikliği ve lezzetiyle ön plana çıkan bir yemektir. Kökenini tam olarak belirlemek güç olsa da, tavuğun evcilleştirilmesiyle birlikte, farklı pişirme yöntemleriyle birlikte ortaya çıktığı düşünülmektedir. Fırınlanmış tavuk, özellikle Orta Doğu ve Akdeniz mutfaklarında, uzun yıllardır Ramazan ayında iftar sofralarında önemli […]