Dünya Mutfağı

Fırında Beşamel Soslu Tavuk Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Tavuk, klasik Fransız mutfağının zamansız bir lezzetidir. Tavuk etinin yumuşaklığı ve beşamel sosun kremalı zenginliği, fırında pişmenin etkisiyle birleşerek ağızda dağılan, unutulmaz bir tat deneyimi sunar. Bu tarif, yüzyılların deneyimini taşıyan, basit malzemelerle hazırlanan ancak sofistike bir sunuma sahip, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir yemektir. Beşamel sosun kökeni, 17. yüzyıl Fransasına kadar uzanmaktadır. […]

Türk Mutfağı

Tavuk Ciğeri Tarifi

Tavuk ciğeri, görünüşte mütevazı bir malzeme olmasına rağmen, dünyanın birçok mutfağında yüzyıllardır sofraları süsleyen, lezzetli ve besleyici bir yemek malzemesidir. Bu tarifimizde, bu gizli lezzeti ortaya çıkaran, enfes bir Tavuk Ciğeri tarifini sizlerle paylaşacağız. Tavuk ciğerinin kökeni ve tarihi, insanlık tarihi kadar eskiye dayanmaktadır. Av hayvanlarının avcılığı ve çiftçiliğin başlangıcından itibaren, ciğer gibi iç organlar […]