Tatlılar

Creme Brulee Tarifi

Fransız mutfağının zarif ve unutulmaz lezzetlerinden biri olan Crème brûlée, pürüzsüz, kremalı bir vanilya kreması üzerine ince bir karamelize şeker kabuğu ile bezenmiş, damağı şenlendiren bir tatlıdır. Adı Fransızca’dan gelir ve yanmış krem anlamına gelir; bu da tatlıyı mükemmel şekilde tanımlar. İncecik, kırılgan şeker kabuğunun altında gizlenen yumuşak, ipeksi krem, lezzet ve doku açısından tam […]

Dünya Mutfağı

Fransız Crème Brûlée Tarifi

Fransız mutfağının en ikonik tatlılarından biri olan Crème Brûlée, kelime anlamıyla yakılmış krema anlamına gelir ve adını, üst kısmındaki ince, gevrek karamelize şeker tabakasından alır. Bu enfes tatlı, pürüzsüz, kremalı bir vanilya kremasıyla, gevrek bir şeker kabuğunun mükemmel bir uyumunu sunar. Doyurucu olmasına rağmen hafif bir his bırakan, her lokmasıyla damağı şımartan bir lezzettir. Crème […]