Türk Mutfağı

Fındıklı Keşkül Tarifi

Fındıklı Keşkül, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Tarihi derinlere uzanan, zengin bir geçmişi ve kültürel önemi olan bu tatlı, özellikle Osmanlı saray mutfağının incelikli işçiliğini yansıtır. Adını, incecik şeritler halinde kesilmiş hamurun, süt ve şekerle birleşerek oluşturduğu, keşkülün (çatal, kaşık) kullanılmadan yenilemeyecek kadar ince ve hassas yapısından alır. Fındık ise, bu enfes lezzete eşsiz bir […]

Türk Mutfağı

Ordu Fındıklı Burma Tatlısı Tarifi

Ordu’nun eşsiz lezzetlerinden biri olan Fındıklı Burma Tatlısı, Karadeniz bölgesinin zengin mutfak kültürünün nadide örneklerinden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi, Ordu yöresine özgü bir tatlı olup, fındığın bolca kullanıldığı ve kendine has yapısıyla damağınızda unutulmaz bir tat bırakır. Bu enfes lezzetin kökeni tam olarak tespit edilemese de, bölgenin fındık üretimiyle ünlü olması ve Osmanlı dönemine […]