Deniz Ürünleri

Fırında Çıtır Karides Tarifi

Fırında Çıtır Karides, deniz ürünlerinin lezzetini ve kıtır kıtır bir dokuyu bir araya getiren, ağız sulandıran bir yemektir. Kökeni kesin olarak bilinmese de, kızartma ve fırınlama tekniklerinin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok farklı kültürde benzer tariflerin ortaya çıktığı düşünülmektedir. Özellikle Akdeniz ve Asya mutfaklarında, karidesin farklı baharat ve soslarla pişirildiği sayısız varyasyon bulunur. Bu tarif, bu zengin […]

Deniz Ürünleri

Fırında Zeytinyağlı Karides Tarifi

Akdeniz mutfağının incisi, Fırında Zeytinyağlı Karides, hem lezzeti hem de sunumu ile sofralarınıza şıklık katacak bir yemek. Bu tarif, yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan, basit malzemelerle hazırlanan ama lezzetiyle büyüleyen bir deniz mahsulü şöleni sunuyor. Akdeniz’in kıyı şehirlerinde, özellikle Yunanistan ve Türkiye’de, taze deniz ürünlerinin bolca kullanıldığı yemek kültürünün bir parçası olan bu tarif, hem günlük […]