Deniz Ürünleri

Fırında Midye Tarifi

Fırında midye, deniz ürünlerinin lezzetini ve tazeliğini enfes bir şekilde sergileyen, basit ama bir o kadar da etkileyici bir yemektir. Midye, dünyanın birçok kıyı şeridinde yüzyıllardır tüketilen bir deniz ürünüdür. Tarihsel kayıtlar, midyenin antik Roma ve Yunan dönemlerinden beri sofralarda yer aldığını göstermektedir. Özellikle Akdeniz ve Ege mutfaklarında, midye çeşitli şekillerde pişirilip tüketilmiş, kültürel mirasın […]

Türk Mutfağı

Midye Dolma Tarifi

Midye dolma, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir ve özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde yaygın olarak tüketilir. Denizin lezzetini, taze otların aromasıyla buluşturan bu enfes yemek, nesillerdir sofralarımızı süslemekte ve birçok ailenin özel gün yemekleri arasında yerini almaktadır. Midye dolmanın kökeni tam olarak bilinmese de, Osmanlı mutfağının zengin mirasından gelen bir tarif olduğu düşünülmektedir. Deniz ürünlerinin […]