Dünya Mutfağı

Fırında Soslu Tavuk Tarifi

Fırında Soslu Tavuk, yüzyıllardır farklı kültürlerde çeşitli şekillerde pişirilen, evrensel bir lezzet olan tavuğun en sevilen tariflerinden biridir. Kesin bir kökeni belirlemek zor olsa da, tavuğun evcilleştirilmesiyle birlikte farklı soslar ve pişirme teknikleriyle birlikte evrim geçirdiği söylenebilir. Eski Mısır’da bile tavuk tüketildiğine dair arkeolojik kanıtlar mevcuttur ve muhtemelen basit baharatlarla pişirilerek tüketiliyordu. Roma İmparatorluğu döneminde […]

Dünya Mutfağı

Fırınlanmış Portakallı Tavuk But Tarifi

Fırınlanmış Portakallı Tavuk But, Akdeniz mutfağının sıcak ve güneşli coğrafyasından gelen, nefis kokusuyla iştah kabartan, lezzetli bir yemektir. Tam olarak hangi bölgeye veya zamana ait olduğu kesin olarak bilinmese de, portakallı tavuk yemeklerinin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Akdeniz ülkelerinde, özellikle İtalya, Yunanistan ve Fas gibi ülkelerde, yüzyıllardır çeşitli şekillerde portakallar ve tavuk eti birlikte kullanılmıştır. […]