Türk Mutfağı

Fırında Çıtır Zeytinyağlı Kumpir

Fırında Çıtır Zeytinyağlı Kumpir; patatesin enfes lezzetiyle, çıtır bir dış kabuk ve tereyağlı, baharatlı iç harcının mükemmel uyumunu sunan, damak çatlatan bir lezzet şöleni! Kumpirin kökeni, And Dağları’nın yerli halkına kadar uzanır. Binlerce yıl önce, patatesin yetiştirilmeye başlandığı bu bölgede, yerliler patatesi çeşitli şekillerde pişirerek beslenmekteydi. Kumpirin, günümüzdeki haline evrilmesi ise Türkiye’nin özellikle Doğu Anadolu […]

Türk Mutfağı

İftara Özel Fırında Zeytinyağlı Patates

İftara Özel Fırında Zeytinyağlı Patates: Geleneksel Lezzetin Modern Yorumu Ramazan ayının manevi atmosferine eşlik eden iftar sofraları, zengin ve çeşitli yemekleriyle bilinir. Bu sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri de, sade görünümünün ardında büyük bir lezzet barındıran fırında zeytinyağlı patatestir. Hem doyurucu hem de hafif bir seçenek olan bu yemek, her yaştan insanın damak zevkine hitap eder. […]