Türk Mutfağı

Ramazan Sofrasına Çıtır Kısır

Ramazan ayının bereketli sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Çıtır Kısır, hem lezzeti hem de hazırlanış kolaylığıyla oruç açanların gönlünde taht kurmuş bir yemektir. Kısırın kökeni, tarih boyunca farklı kültürlerde çeşitli şekillerde hazırlanan buğday yemeğine dayanır. Ortadoğu ve Akdeniz mutfağının zengin mirasından gelen kısır, yüzyıllardır farklı varyasyonlarıyla sofralarımızı süslemektedir. Özellikle Türkiye’nin güneydoğu ve doğu bölgelerinde yaygın […]

Türk Mutfağı

Ramazan Sofrasına Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Ramazan ayının manevi atmosferini, sofraların bereketini ve paylaşım ruhunu yansıtan özel bir lezzet: Fırında Beşamel Soslu Karnabahar. Bu enfes yemek, Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olmanın ötesinde, Anadolu mutfağının zenginliğini ve sebzelere olan sevgimizi gözler önüne seriyor. Karnabaharın tarihçesi, binlerce yıl öncesine, Akdeniz havzasına kadar uzanıyor. Eski Yunan ve Roma kaynaklarında karnabaharın yetiştirildiğine dair kanıtlar bulunmaktadır. […]

Türk Mutfağı

Ramazan Sofrasına Fırında Patatesli Tavuk

Ramazan ayı boyunca sofralarımızın vazgeçilmezi olan birbirinden lezzetli yemekler arasında, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek olan Fırında Patatesli Tavuk, özel bir yere sahiptir. Bu enfes yemeğin, yüzyıllardır süregelen ve farklı kültürlerde izlerini bulduğumuz zengin bir geçmişi bulunmaktadır. Fırında pişirme tekniği, eski çağlardan beri bilinen ve özellikle kırsal kesimlerde, ateşin ve fırının sınırlı olduğu […]

Türk Mutfağı

Ramazan’a Yakışır Fırında Tavuk Salatası

Ramazan ayının bereketli sofralarına yakışır, lezzetli ve ferahlatıcı bir seçenek olan Ramazan’a Yakışır Fırında Tavuk Salatası , hem hafifliği hem de doyurucu yapısıyla oruç açmanın keyfini ikiye katlıyor. Bu özel tarif, yüzyıllardır çeşitli şekillerde hazırlanan tavuk salatalarının modern ve Ramazan’a özel bir yorumudur. Aslında, tavuk salatasının kökeni kesin olarak belirlenemese de, çeşitli kültürlerde tavuk ve […]