Türk Mutfağı

Patlıcanlı Kebap Tarifi

Patlıcanlı kebap, Ortadoğu ve Akdeniz mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem vejetaryen hem de et severler için oldukça çeşitli ve uyarlanabilir bir yemektir. İçerisine koyacağınız malzemelerle birlikte lezzet profili kolayca değiştirilebilir. Bu tarifte, klasik bir patlıcanlı kebap hazırlayacağız, ancak kendi zevkinize göre domates, biber, soğan gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz. Patlıcanlı kebap’ın kesin bir kökeni belirlemek zor […]

Türk Mutfağı

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı: Lezzet Yolculuğu Patlıcan kebabı, Orta Doğu ve Akdeniz mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bu yemek, farklı kültürlerin mutfak geleneklerinde kendine yer bulmuş ve her bölgede kendine özgü varyasyonlar kazanmıştır. Kesin kökenini belirlemek zor olsa da, patlıcanın Anadolu’ya 16. yüzyılda girmesiyle birlikte, bu sebzenin ızgara veya fırınlanmış haliyle tüketilmesinin […]