Dünya Mutfağı

Karidesli Çıtır Kumpir Tarifi

Karidesli Çıtır Kumpir, Türk mutfağının sevilen atıştırmalıklarından olan kumpirin modern ve lezzetli bir yorumudur. Klasik fırında patatesin çıtır bir dış kabuğu ve enfes bir karidesli iç harcıyla buluştuğu bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Kumpirin kökeni, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yüzyıllardır tüketilen fırında patateslere dayanır. Ancak, bugünkü modern kumpir anlayışı, özellikle İstanbul’da sokak […]

Dünya Mutfağı

Karidesli Kumpir Tarifi

Karidesli Kumpir; patatesin, özellikle fırında pişirilmiş büyük patateslerin, çeşitli malzemelerle doldurularak tüketildiği, kökeni Türkiye’ye, özellikle İstanbul’un sokak lezzetlerine dayanan, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Kumpirin tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, halk arasında yaygınlaşması 1980’li yıllara dayanmaktadır. İstanbul’un özellikle Ortaköy ve Bebek gibi turistik bölgelerinde sokak satıcıları tarafından satılan kumpir, zamanla Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış […]