Dünya Mutfağı

Fırında Karidesli Kumpir Tarifi

Fırında Karidesli Kumpir: Lezzet Yolculuğunun Zirvesi! Patatesin toprak kokusuyla deniz ürünlerinin eşsiz lezzetinin buluştuğu, fırında karidesli kumpir, Türk mutfağının modern bir yorumudur. Kumpir, aslında And Dağları’nın yerli halkı tarafından yüzyıllardır tüketilen bir patates yemeğinin evrimleşmiş halidir. Peru ve Bolivya’da temel besin kaynağı olan patates, farklı pişirme teknikleriyle çeşitli şekillerde sunulmaktadır. Ancak, günümüzde bildiğimiz kumpir, özellikle […]

Dünya Mutfağı

Karidesli Kumpir Tarifi

Karidesli Kumpir; patatesin, özellikle fırında pişirilmiş büyük patateslerin, çeşitli malzemelerle doldurularak tüketildiği, kökeni Türkiye’ye, özellikle İstanbul’un sokak lezzetlerine dayanan, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Kumpirin tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte, halk arasında yaygınlaşması 1980’li yıllara dayanmaktadır. İstanbul’un özellikle Ortaköy ve Bebek gibi turistik bölgelerinde sokak satıcıları tarafından satılan kumpir, zamanla Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış […]