Türk Mutfağı

Künefe Tarifi

Künefe, Ortadoğu ve Balkanlar’ın eşsiz lezzetlerinden biridir. Tel kadayıf veya ince yufka arasına yerleştirilen peynirin, bol tereyağı ile kızartılıp, şerbetle tatlandırılmasıyla oluşan bu tatlı, yüzyıllardır nesiller boyu aktarılan bir kültürel miras niteliğindedir. Adının kökeni kesin olarak bilinmese de, bazı kaynaklar Arapça kün kelimesinden türetildiğini ve yuvarlak, top gibi anlamına geldiğini öne sürmektedir. Bu isim, künefenin […]

Türk Mutfağı

Hatay Künefe Tarifi

Hatay künefesinin eşsiz lezzeti, damağınıza dokunan her lokmada tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkarıyor sizi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin incisi Hatay‘ın en meşhur tatlılarından biri olan künefe, sadece bir yemek değil, bir gelenek, bir kültür mirasıdır. Osmanlı İmparatorluğu’nun zengin mutfak kültürünün bir parçası olarak yüzyıllardır nesilden nesile aktarılan bu tatlı, bugün dünyanın dört bir yanındaki tatlı […]