Türk Mutfağı

İftara Özel Patatesli Kıymalı Pide

İftara Özel Patatesli Kıymalı Pide; gün batımının sıcaklığını, sofraların bereketini ve paylaşmanın mutluluğunu birleştiren, lezzet dolu bir iftar klasiğidir. Ramazan ayının manevi atmosferi ile özdeşleşmiş bu enfes pide, yüzyıllardır Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Pidenin kökeni, tarih boyunca farklı kültürlerin mutfak geleneklerinin etkileşimine dayanır. Eski Türk kültüründe, fırında pişirilen ekmek çeşitlerinin varlığına dair arkeolojik kanıtlar bulunmaktadır. […]

Türk Mutfağı

Rize Kavurmalı Pide Tarifi

Rize, Karadeniz’in incisi, yeşilin her tonuyla bezenmiş dağları ve hırçın deniziyle olduğu kadar, eşsiz lezzetleriyle de ünlü bir şehir. Bu lezzetlerden biri de, Rize Kavurmalı Pide; Karadeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden, enfes bir lezzet şöleni sunan bir yemek. Rize Kavurmalı Pide’nin kökeni, yüzyıllara dayanan bir geçmişe sahip. Karadeniz bölgesinin zorlu coğrafyası ve tarım kültürü, bu yemeğin oluşumunda […]