Türk Mutfağı

Fırında Zeytinyağlı Sebze

Fırında Zeytinyağlı Sebze, Akdeniz mutfağının vazgeçilmez ve sağlık dolu lezzetlerinden biridir. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan bu yemek, Akdeniz bölgesindeki farklı kültürlerde kendine özgü varyasyonlar gösterse de temelde taze sebzelerin zeytinyağıyla fırında pişirilmesi üzerine kuruludur. Tarihi kökeni kesin olarak belirlenemese de, zeytinyağının Akdeniz toplumlarında binlerce yıldır temel besin maddesi olması ve sebzelerin de bolca […]

Türk Mutfağı

Ramazan’a Yakışan Kızarmış Sebze Yemeği

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun, hafif ve sağlıklı bir alternatif arayanlar için Ramazan’a Yakışan Kızarmış Sebze Yemeği tam da aradığınız lezzet! Bu enfes yemek, sadece damağınıza değil, ruhunuza da hitap eden, oruçlu bedeninize gereken enerjiyi ve vitaminleri sağlayan mükemmel bir seçenektir. Kızarmış sebzelerin eşsiz aroması ve çıtır çıtır dokusu, iftar sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. […]