Türk Mutfağı

Tereyağlı Kaşarlı Tavuk Tarifi

Tereyağlı Kaşarlı Tavuk, adı üzerinde basit malzemelerle hazırlanan, fakat lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan klasik bir yemektir. Kökeni kesin olarak belirtilemese de, dünyanın dört bir yanında farklı varyasyonlarıyla karşımıza çıkan bu tarifin, temelde Fransız ve İngiliz mutfaklarından esintiler taşıdığı düşünülmektedir. Tavuk eti ve eritilmiş peynirin birleşimi, yüzyıllardır çeşitli kültürlerde sofralarda yer alırken, tereyağı ve baharatların […]

Dünya Mutfağı

Fırınlanmış Kuşkonmaz ve Susamlı Tavuk Tarifi

Fırınlanmış Kuşkonmaz ve Susamlı Tavuk, mutfakta basit malzemelerle yaratılan ancak lezzet ve sunumda zengin bir deneyim sunan bir yemektir. Bu tarif, Akdeniz mutfağının taze ve sağlıklı yönlerini Asya’nın baharatlı ve aromatik dokunuşlarıyla harmanlıyor. Tavuk eti, dünyanın birçok kültüründe temel bir protein kaynağı olup, kuşkonmaz ise özellikle Akdeniz ülkelerinde uzun yıllardır tüketilen, besleyici bir sebzedir. Susam […]