Dünya Mutfağı

Somonlu Çilekli Kumpir Tarifi

Somonlu Çilekli Kumpir: Lezzetin Sınır Tanımayan Birleşimi Kumpir, Türkiye’nin özellikle İstanbul’un sokak lezzetleri arasında yerini sağlamlaştırmış, patatesin fırında pişirilerek çeşitli malzemelerle zenginleştirilmesiyle hazırlanan bir yemektir. Kökeni kesin olarak bilinmese de, Anadolu’nun farklı bölgelerinde yüzyıllardır patatesin çeşitli şekillerde tüketildiği düşünülür. Fakat bugünkü modern kumpir anlayışı, 1980’li yıllarda İstanbul’un Ortaköy semtinde ortaya çıkmış ve hızla tüm şehre […]

Dünya Mutfağı

Kumpirli Meksika Usulü Tarifi

Kumpir, özellikle İstanbul’da sokak lezzetlerinin vazgeçilmezi haline gelmiş, patatesin fırında pişirilerek çeşitli malzemelerle zenginleştirildiği bir yemektir. Bu tarifte ise geleneksel kumpirin lezzetini, Meksika mutfağının canlı ve baharatlı dokunuşlarıyla buluşturuyoruz: Kumpirli Meksika Usulü. Kumpirin kökeni tam olarak bilinmese de, özellikle 1980’li yıllardan itibaren İstanbul’da popülerleşmeye başladığı düşünülüyor. Ordu’nun Ünye ilçesinin yerel bir yemeği olduğu iddiası da […]