Türk Mutfağı

Akdeniz Usulü Kısır Tarifi

Akdeniz’in güneşli kıyıları ve bereketli topraklarından gelen enfes bir lezzet şöleni: Akdeniz Usulü Kısır! Sadece bir yemek değil, binlerce yıllık bir kültürel mirası temsil eden bu eşsiz tarif, taze otların, baharatların ve bolca zeytinyağının muhteşem bir uyumunu sunuyor. Kısırın, günümüzde bildiğimiz formuyla, kökeni tam olarak bilinmese de, Osmanlı mutfağından gelen ve özellikle Akdeniz bölgesi ülkelerinde […]

Türk Mutfağı

Bulgurlu Salata Tarifi

Bulgur, yüzyıllardır Orta Doğu, Akdeniz ve Balkan mutfaklarının vazgeçilmez bir parçası olan, buğdayın kabuğunun çıkarılıp buharda pişirilmesi ve kurutulmasıyla elde edilen bir tahıldır. Bulgurlu salatalar ise bu lezzetli tahılın serinletici ve besleyici yönlerini ön plana çıkaran, sıcak yaz günlerinde sofralarımızı şenlendiren enfes yemeklerdir. Bulgurlu salatanın kökenini tam olarak belirlemek zor olsa da, bulgurun kendisi binlerce […]