Türk Mutfağı

Ramazan Sofrasına Yoğurtlu Patates Salatası

Ramazan ayı boyunca sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan, hem hafifliği hem de ferahlığıyla iftar ve sahur sofralarına ayrı bir hava katan Yoğurtlu Patates Salatası, aslında kökeni belirli olmayan, ancak her coğrafyada farklı yorumlarla hazırlanan bir yemektir. Patatesin Amerika kıtasından Avrupa’ya ve oradan da dünyaya yayılmasıyla birlikte, yoğurtla buluşması ve farklı kültürlerin mutfaklarına girmesi, bu salatanın […]

Türk Mutfağı

Ramazan’a Özel Çıtır Tavuk Tarifi

Ramazan ayı boyunca oruç tutan milyonlarca Müslüman için iftar sofraları, gün boyu süren orucun ardından gelen bereket ve paylaşmanın simgesidir. Bu özel sofraları süsleyen lezzetlerden biri de, Ramazan’a Özel Çıtır Tavuk Tarifi‘dir. Bu tarif, klasik çıtır tavuğun Ramazan ayı geleneğiyle buluşturulmuş, hem pratik hem de lezzetli bir yorumudur. Çıtır tavuğun kökeni kesin olarak belirlenemese de, […]

Türk Mutfağı

Ramazan Sofrasına Beşamel Soslu Tavuk

Ramazan ayının manevi atmosferini, damak zevkinize hitap eden lezzetlerle taçlandırmak istemez misiniz? İşte size, iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak, hem doyurucu hem de son derece lezzetli bir tarif: Beşamel Soslu Tavuk! Bu özel yemeğin, Ramazan’ın bereketli sofralarında yerini alması tesadüf değil. Zira, Ramazan’da oruç tutanların enerji ihtiyaçlarını karşılamak için protein ve karbonhidrat açısından zengin, aynı zamanda […]

Türk Mutfağı

Ramazan Sofrasına Zeytinyağlı Enginar

Ramazan ayı boyunca sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı enginar, sadece doyurucu bir yemek olmakla kalmaz, aynı zamanda zengin bir kültürel ve tarihi geçmişe de sahiptir. Bu özel yemeğin, yüzyıllardır Anadolu topraklarında yetişen enginarın bereketini ve sofralarımızın inceliklerini yansıtan bir lezzet yolculuğuna çıkalım. Enginarın, Akdeniz havzasında binlerce yıldır yetiştirildiği bilinmektedir. Roma İmparatorluğu döneminde bile enginarın […]